SEO novinky
Které z novinek ve světě SEO a online marketingu byste si během ledna 2022 neměli nechat v žádném případě uniknout?

Novinky ve vyhledávací síti Skliku

Sklik v poslední době spustil mnoho zbrusu nových formátů a možností cílení. Stejně důležitá je ale vyhledávací síť, která přináší inzerentům rok od roku více výkonu. Jaký je její nejnovější vývoj?

Chcete změnit uspořádání fotek na Instagramu? Nyní máte možnost

Instagram testuje novou funkci, která by na profilech uživatelů umožnila změnit uspořádání polohy fotografií a upravit dříve zveřejněné obrázky do libovolného pořadí.

Plánování živých přenosů na Instagramu v novém hávu

Instagram představil nové zobrazení plánovaných živých přenosů. Nově budou umístěny na profilech tvůrců, díky čemuž by se mělo zvýšit povědomí o nadcházejících vysíláních v aplikaci.

Další rána hoaxům na Instagramu

Instagram zavádí nová opatření, která budou automaticky snižovat dosah příspěvků ve feedu a Stories, které „pravděpodobně“ porušují pravidla. To znamená, že si algoritmus myslí, že obsahují šikanu, projevy nenávisti, podněcování k násilí či dezinformace.

Doporučovací box od Seznamu umožní lepší personalizaci obsahu

Díky doporučovacímu boxu od Seznam.cz můžete na svých webech využívat technologii pro personalizaci obsahu. Zlepšíte tím lidem uživatelský zážitek při čtení vašeho webu – uvidí relevantnější články, které odpovídají jejich zájmům, a stráví na vašem webu více času.

Pokud máte obsahových serverů víc, tak se vám cross box bude určitě hodit. S jeho pomocí budete moci doporučovat nejen relevantní články ze stávajícího webu, ale také z ostatních webů, které provozujete. Čtenáři tak mezi nimi mohou snadno přecházet podle toho, co je zrovna zaujme.

Vložte na svůj web odznak s hodnocením firmy a mapu s náhledem pobočky

Prostřednictvím administračního rozhraní Firmy.cz si můžete na svou stránku vložit odznak s hodnocením firmy a mapu s náhledem pobočky. Nově Seznam přidává zcela nový widget s hodnocením vaší firmy a s logem Mapy.cz. Tento nový odznak můžete vložit do svých webových stránek nebo do podpisu vašeho e-mailu a posílit nejen vaši značku logem Mapy.cz, ale také podpořit sběr nových hodnocení.

Vyhledávání Seznamu uvádí vybrané úryvky neboli Featured snippets

Nyní jsou Featured snippets dostupné i na Seznamu. Tyto vybrané úryvky textu, které pravděpodobně dobře znáte z Google, vám zajistí větší pozornost a více prokliků ve vyhledávání na Seznamu.

Více článků z blogu

Používáme tyto nástroje

WordPress
PrestaShop
WooCommerce
Shoptet
Upgates
FastCentrik
GA4
Google Merchant
Google Tag Manager
Collabim
Marketing Miner
ahrefs
Ecomail
Mailchimp