Užitečné funkce LinkedInu, které jste možná dosud neznali
Efektivní a užitečné funkce LinkedInu, které vám pomohou zvýšit vaši produktivitu na této platformě a co nejlépe ji využít pro maximální úspěch vašeho marketingu.

Přestože LinkedIn není považován za jednu z největších sociálních sítí, je bezpochyby jednou z nejdůležitějších. To platí zejména pro obchodníky v B2B tržních segmentech, stejně tak jako pro uchazeče o zaměstnání. LinkedIn je totiž sociální síť, kde se shromažďují hlavně profesionálové z nejrůznějších odvětví. Sdílí zde své pracovní zařazení i profesní zkušenosti. Pro inzerenty, kteří se soustřeďují na B2B trh, je tak mnohem snadnější najít a oslovit přímo člověka, který je v konkrétní firmě zodpovědný za nákupní rozhodnutí a představit mu svou nabídku.

Díky specifickému zaměření na podnikání se LinkedIn stal největším sociálním tržištěm, které navštěvují firmy všech velikostí, druhů a odvětví, profesionálové a uchazeči o zaměstnání z celého světa.

Chcete-li LinkedIn využívat pro svůj marketing a PPC reklamu co nejlépe, musíte znát jeho klíčové funkce a triky. Platforma nabízí spoustu možností, které mohou být pro některé z uživatelů LinkedInu neznámé. V následující části si přiblížíme několik opravdu užitečných a úžasných funkcí LinkedInu, které můžete využít pro zrychlení a zefektivnění práce s touto sociální sítí. Vyzkoušejte je hned teď!

Zcela nová karta "Události"

Nová karta "Události" na LinkedInu je skvělou funkcí pro zvýšení angažovanosti vašich potenciálních zákazníků. Může vám pomoci uspořádat virtuální konferenci nebo diskusní panely. Díky reklamám na události v síti LinkedIn můžete organizovat a komunikovat se svým profesním okruhem prostřednictvím pořádání poutavých událostí.

Rozhraní pro blogování

Poté, co společnost Microsoft koupila LinkedIn, došlo k několika novým úpravám a vylepšením jeho rozhraní a funkcí. Mezi nimi je třeba zmínit rozhraní pro blogování. Rozhraní je skutečně užitečné při vytváření silné prezentace na platformě.

Pomůže vám připravit kreativní obsah a publikovat ho na vašem webovém účtu pomocí snadno použitelného editoru LinkedIn. Originální obsah je mnohem cennější než pouhé zveřejňování statusů a komentářů a může vám pomoci získat větší pozornost a zapojení uživatelů.

Ankety na síti LinkedIn

Podobně jako jiné populární platformy sociálních médií, například Instagram a Twitter, i LinkedIn spustil funkci "LinkedIn Polls", která je velmi užitečná pro získání rychlé zpětné vazby na platformě. Tyto snadno nastavitelné ankety pomáhají při rozhodování a získávání informací o nejnovějších trendech na trhu.

Boolean Search

Díky novým vylepšením platformy můžete nyní na LinkedInu provádět booleovské vyhledávání. Své vyhledávání už nemusíte kategorizovat. Místo toho můžete vyhledávat doslova cokoli na základě zadaných klíčových slov. Pokročilé booleovské vyhledávání můžete provádět kombinací hledaných klíčových slov s určitými operátory, jako jsou AND, NOT a OR.

Sloučení účtů

Sloučení účtů - Self Merge je funkce, která umožňuje sloučit účet, který má nenulový počet spojení menší než třicet tisíc, s jiným aktivním účtem.
Tato funkce je užitečná zejména pro osoby s předchozím neaktivním účtem. Pomáhá při odstraňování zdlouhavých případových tras a plynule přenáší všechna pověření na aktivní účet.

Plánovač LinkedIn

Tato funkce existovala již dříve, ale nyní byla inovována a vylepšena o mnoho užitečných funkcí. Pomocí plánovače můžete synchronizovat své mobilní kontakty s kalendářem a dostávat včasné informace o schůzkách a pohovorech. Pomocí plánovače LinkedIn můžete například naplánovat pohovory s uchazeči o zaměstnání prostřednictvím e-mailů.

Možnosti Linkedin

Zpětná vazba využívající umělou inteligenci

Zpětná vazba s umělou inteligencí je velmi užitečným doplňkem řady funkcí LinkedInu. Je užitečná zejména pro uchazeče o zaměstnání, kteří mohou funkci zpětné vazby AI využít při zkušebních pohovorech k lepší přípravě.

Nový nástroj v podstatě nabízí zpětnou vazbu a doporučení generované umělou inteligencí na základě videozáznamů odpovědí uchazeče na běžně kladené otázky při pohovoru.

Export spojení

Opravdu užitečnou funkcí na síti LinkedIn je funkce exportu vašich spojení do jiných systémů pro správu kontaktů. Můžete si vytvořit tabulky svých spojení se všemi informacemi, jako jsou jména spojení, názvy společností, e-mailové adresy a další podrobnosti.

Soukromé odpovědi bez spojení

Další velmi užitečnou a exkluzivní funkcí sítě LinkedIn je možnost posílat soukromé odpovědi někomu, s kým nemáte spojení.

Skrytá identita při prohlížení profilů

LinkedIn umožňuje svým uživatelům navštívit něčí profil anonymně. Jedná se o užitečné nastavení soukromí, které platforma nabízí, a pomocí kterého můžete skrýt svou identitu při prohlížení profilů. Tento soukromý režim může být užitečný pro firmy a náboráře, kteří hledají kandidáty, generují potenciální zákazníky, a také pro analýzu konkurence.

Závěrečné myšlenky

Díky těmto efektivním a užitečným funkcím sítě LinkedIn můžete úspěšně zvýšit svou produktivitu na této platformě a co nejlépe ji využít pro maximální úspěch vašeho marketingu na sociálních sítích. Pokud tyto možnosti LinkedInu neznáte, vyzkoušejte je ještě dnes.

Zdroj: marketingland.com, facebook.com, cpcstrategy.com
Autor: Vlastimil Malík
Foto zdroj: pixabay.com

Více článků z blogu

Používáme tyto nástroje

WordPress
PrestaShop
WooCommerce
Shoptet
Upgates
FastCentrik
GA4
Google Merchant
Google Tag Manager
Collabim
Marketing Miner
ahrefs
Ecomail
Mailchimp