ThruPlay se stane výchozí možností pro reklamní kampaně
Inzerenti budou nuceni změnit nastavení svých videoreklam na Facebooku, jelikož kampaně nastavené na optimalizaci pro 10sekundová zobrazení videoreklam budou na konci července pozastaveny.

Začátkem května Facebook oznámil, že se ThruPlay stane výchozí možností pro reklamní kampaně. Co z toho vyplývá pro inzerenty? Přestože ThruPlay umožňuje optimalizaci a vyúčtování videoreklam, které je pro inzerenty výhodnější, přináší s sebou nové podmínky nutnost změnit nastavení již běžících kampaní. ThruPlay totiž umožňuje inzerentům optimalizovat videoreklamy a platit jen za ty videospoty, které byly přehrané až do konce, nebo se zobrazovaly alespoň po dobu 15 sekund.

Nastavení ThruPlay jako výchozího formátu je také koncem pro optimalizaci videoreklam na 10sekundové zobrazení. Počínaje 31. červencem Facebook pozastaví kampaně, které jsou nastaveny tak, aby používaly optimalizaci zobrazení videa na délku 10 sekund.

Co jsou to videoreklamy ThruPlay

ThruPlay videoreklamy, které byly spuštěny v září 2018, jsou optimalizovány na zobrazování reklam uživatelům, kteří pravděpodobně zhlédnou celé video nebo alespoň 15 sekund z jeho délky. Předchozí možnosti optimalizace se zaměřovaly spíše na uživatele, u kterých bylo pravděpodobné, že zhlédnou 10 nebo více sekund videa.

Po 31. červenci budou reklamy ThruPlay a 2sekundové průběžné videoreklamy jedinými dostupnými možnostmi optimalizace zobrazování reklam. Od nynějška do konce července budou inzerenti muset ručně přepnout své 10sekundové reklamní kampaně na jednu z těchto možností, aby nedocházelo k pozastavení jejich kampaní.

Za zmínku stojí, že tato změna souvisí s optimalizací doručování reklam, nikoli s platbami. Inzerenti budou mít stále možnost vybrat si placení za reklamy buď na základě zobrazení, nebo podle ThruPlay. Při platbě za zobrazení vám bude účtován poplatek, i když se zobrazí pouze jeden pixel videoreklamy.

Pokud zvolíte ThruPlay, bude vám Facebook účtovat peníze za reklamu pouze v případě, pokud se přehraje 97 % videoreklamy, nebo návštěvník bude sledovat video po dobu 15 sekund, podle toho, co nastane dříve.

Novinky v reklamě na Facebooku

Více informací o novinkách ve Facebook reklamě

  • Facebook hlásí, že kampaně ThruPlay dosahují podle jejich údajů srovnatelných výkonů jako videokampaně optimalizované na 10sekundové zobrazení, pokud jde o odezvu na reklamy a zvyšování povědomí o značce.
  • Video kampaně ThruPlay jsou k dispozici v síti Facebook, Instagram a Audience Network, ale nejsou podporovány kampaněmi Messenger Ads ani Instagram Reach and Frequency.
  • Facebook uvedl, že nastavením ThruPlay jako výchozího formátu chce pomoci zjednodušit možnosti nákupu videoreklam a lépe sladit nabídky Facebooku s požadavky inzerentů.

Zdroj: marketingland.com, facebook.com, cpcstrategy.com
Autor: Vlastimil Malík
Foto zdroj: pixabay.com

Více článků z blogu

Co obnáší technický SEO audit?

Vyhledávače jsou stále lepší v rozpoznávání a porovnávání záměrů vyhledávajících uživatelů. Právě proto velkou část optimalizace pro vyhledávače (SEO) tvoří psaní skvělého obsahu, který odpovídá záměru vyhledávání pro konkrétní výrazy.
Přečíst článek

Používáme tyto nástroje

WordPress
PrestaShop
WooCommerce
Shoptet
Upgates
FastCentrik
GA4
Google Merchant
Google Tag Manager
Collabim
Marketing Miner
ahrefs
Ecomail
Mailchimp