SEO
V pondělí 31. ledna zaznamenaly některé weby problémy s indexací ve vyhledávání Google. Tento problém byl 8. února 2024 vyřešen.

"Problém s indexováním jsme vyřešili. Další aktualizace již nebudou, " nechali se slyšet zástupci společnosti Google.

Společnost Google již dříve uvedla, že problém byl zmírněn a od 2. února neměl žádný viditelný dopad na výsledky vyhledávání. 

Společnost Google potvrdila, že vyšetřuje problém s indexací, který ovlivňuje včasné zobrazování malého počtu stránek ve výsledcích vyhledávání Google. Problém zřejmě začal ve středu 31. ledna, kdy některé weby zaznamenaly problémy s indexací ve vyhledávání Google.

"Prověřujeme problém s indexací ve vyhledávání Google, který se týká malého počtu webů. U webů může docházet k pomalejšímu indexování než obvykle. Pracujeme na identifikaci hlavní příčiny. Další aktualizace bude provedena do 12 hodin."

Pokud se tedy váš nový nebo aktualizovaný obsah nezobrazoval ve výsledcích vyhledávání tak rychle jako obvykle, nemusel tedy být problém na vaší straně. Google měl zkrátka výše zmíněný technický problém, na kterém pracoval několik dní, aby odstranil problémy s indexací, které měly dopad na některé vydavatele.

Google tvrdil, že problém se týkal malého počtu webů. Nicméně, počet stížností úplně malý nebyl. 

Bohužel, stejně jako každá softwarová společnost má i vyhledávání Google chyby. Pokud jste i vy zaznamenali problém s indexací, pravděpodobně se technická chyba dotkla i vašeho webu. Nicméně, 8. února byl problém vyřešen a indexace by již měla probíhat tak, jak jsme zvyklí.

Zdroj: marketingland.com, facebook.com, cpcstrategy.com

Autor: Martina LeVeneur

Foto zdroj: pixabay.com

Více článků z blogu

Používáme tyto nástroje

WordPress
PrestaShop
WooCommerce
Shoptet
Upgates
FastCentrik
GA4
Google Merchant
Google Tag Manager
Collabim
Marketing Miner
ahrefs
Ecomail
Mailchimp