Lednové novinky
Co se dělo v lednu 2024 v oblasti SEO a online marketingu? Přečtěte si o novinkách a zajímavostech, které byste neměli v lednu 2024 minout.

SEO je dynamický obor, který se neustále vyvíjí a přináší nové výzvy a příležitosti pro digitální marketéry. V tomto článku se podíváme na některé z nejzajímavějších SEO novinek, které se odehrály v lednu 2024. 

Meta aktualizuje automatické cílení reklam Advantage

Meta se snaží dále využívat umělou inteligenci pro cílení reklam. Nyní proto rozšiřuje své automatické cílení Advantage na všechny účely a optimalizace kampaní.

Meta dává nový impuls své strategii pro cílení reklam s rozšířením automatického cílení Advantage na všechny účely a optimalizace kampaní. Tato inovace je nedílnou součástí nejnovější aktualizace Marketing API v19, která zahrnuje celou řadu revizí a změn zaměřených na zlepšení výkonu reklamních kampaní. Pro inzerenty a partnery, kteří využívají rozhraní Marketing API, představuje tato aktualizace klíčovou transformaci, která otevírá nové možnosti pro efektivnější a cílenější propagační strategie. Meta tak nejen posiluje svou pozici v oblasti digitálního marketingu, ale zároveň reaguje na aktuální trendy a potřeby inzerentů, kteří usilují o co nejlepší výsledky svých reklamních kampaní pomocí pokročilých nástrojů a umělé inteligence.

Startovací příručka SEO od Googlu se dočká zásadní aktualizace

Společnost Google přepracovává svého oficiálního průvodce official SEO Starter Guide, poskytuje rady pro majitele moderních webových stránek a zjednodušuje složitá témata.

Společnost Google reaguje na neustále se měnící digitální prostředí a přepracovává svůj oficiální průvodce s důrazem na stručnost a zaměření na klíčové obecné pojmy. Tato iniciativa má za cíl usnadnit složitá témata a zjednodušit SEO pro začátečníky, odstraněním zastaralých rad a přinášením moderních a efektivních strategií. Pro profesionály v oblasti optimalizace pro vyhledávače a všechny, kteří hledají aktuální a užitečné informace, představuje tato aktualizace významný krok vpřed. Přepracovaná příručka slibuje lepší porozumění SEO a nástroje pro úspěch v digitálním prostředí. S novým zaměřením na moderní postupy se může stát klíčovým průvodcem pro úspěch na online scéně.

Předpovědi SEO: 5 věcí, které můžeme očekávat v roce 2024

Co nás čeká v SEO v roce 2024? V roce 2024 se SEO stává hrou adaptability a náročné strategie. Technické SEO není pouze nutností, ale klíčem k efektivnímu dosahování vysokých pozic ve výsledcích vyhledávání. Rostoucí výzvy vyžadují, abychom byli neustále ve spojení s inovacemi a novými trendovými směry. Umělá inteligence se stává neoddělitelnou součástí obsahové strategie, umožňující personalizaci obsahu a lepší interakci s uživateli.

Zároveň se s nárůstem konkurence zvyšují i náklady spojené s efektivním SEO. Firmám a jednotlivcům, kteří si přejí udržet konkurenceschopnost, je třeba moudře alokovat své prostředky a investovat do nástrojů a taktik, které opravdu přinášejí hodnotu.

Zboží.cz upravuje cenu prokliků pro rok 2024

Po třech letech upravuje Zboží výši základního ceníku a to s platností od 1. února 2024. Nová podoba minimálních cen je detailně popsána v přehledové tabulce, kterou můžete snadno konzultovat.

Zásadní změna se týká automatické aktualizace minimálního CPC, což zjednodušuje proces pro inzerenty. Nicméně, důrazně vás vyzýváme k důkladnému přezkoumání a případnému úpravě nastavení vaší kampaně, zejména pokud se týká aukčních cen za proklik, finančních limitů a výše dostupného kreditu.

Pro kontrolu aktuálního stavu kreditu můžete snadno využít Peněženku, kterou najdete v administraci Zboží a Klientské zóně. Tato aktualizace přináší novou dynamiku pro inzerenty na Zboží a poskytuje jim více prostoru pro přizpůsobení svých strategií novým cenovým podmínkám.

Trendy 2024: Zprávy, Reels a AI

Meta představila předpovědi a trendy pro rok 2024. V roce 2024 nám Meta, jedna z předních firem v oblasti sociálních médií, přináší nové trendy a předpovědi, které budou formovat digitální svět a sociální sítě. V rámci svého seriálu Performance Talks se spojila s významnými marketéry a vedoucími pracovníky, aby získala pohled na to, co bude letos dominovat. Jedním z hlavních trendů je význam zpráv. Rychlá a osobní komunikace prostřednictvím zpráv získává stále větší relevanci, což otevírá nové možnosti pro interakci mezi uživateli a značkami. Meta se zaměřuje na vývoj nových funkcí a nástrojů, které podporují tuto trendovou vlnu.

Chyba při řazení v Google snížila pozce webů
Chyba v řazení výsledků vyhledávače Google vyvolala vlnu diskusí a obav mezi vydavateli, jak potvrdily několik diskusí na fórech podpory Google. Tato anomálie se projevuje tím, že některé webové stránky s generickými doménami nejvyšší úrovně (gTLD) jsou úplně vyloučeny z výsledků vyhledávání (SERP) během víkendu. Zajímavým aspektem je, že tato chyba mizí v pondělí, kdy jsou stránky opět obnoveny ve výsledcích vyhledávání.

Problém s hodnocením v rámci Google Weekend Ranking upozornil na zranitelnost algoritmu vyhledávače a zdůraznil, jak mohou i drobné chyby ovlivnit viditelnost a dosah webových stránek. Její příčina a dopady na SEO strategie a výsledky vyhledávání jsou stále předmětem diskusí a odborníci doufají, že Google rychle identifikuje a opraví tuto anomálii. 

Google testuje funkci místního vyhledávání Události a nabídky v okolí

Společnost Google se momentálně zabývá testováním inovativní funkce pro místní vyhledávání nazvané "Nearby Events and Deals" (Události a nabídky v okolí). Tato nová funkce, zatím viditelná pouze v místním vyhledávání na mobilních zařízeních, přináší do SERP (Search Engine Results Page) čtyři dlaždice obsahující akce a události z okolních podniků.

Zásadní je, že tato funkce využívá příspěvků na firemním profilu Google (GBP) k propagaci nabídek a akcí místních podniků. Pro místní podniky to znamená novou možnost zvýšení konverzí a lákání zákazníků. Pro optimální využití této funkce je klíčové pravidelně aktualizovat a optimalizovat obsah na svém profilu Google My Business (GMB), což zvýší pravděpodobnost, že se události a nabídky dané značky umístí výše v novém vyhledávacím poli. Tato inovace zdůrazňuje důležitost silné online přítomnosti pro místní podniky, kteří chtějí efektivně oslovovat své zákazníky a zlepšit své výsledky ve vyhledávání.

Konverzační prostředí Google Ads spuštěno v USA a Velké Británii

Tato konverzační zkušenost, založená na technologii Gemini, bude brzy dostupná globálně všem inzerentům. V průběhu počátečního zavádění bude však k dispozici pouze v angličtině.

Během počátečního zavádění však bude k dispozici pouze v angličtině. Google plně spustil konverzační prostředí pro všechny inzerenty v USA a Velké Británii, což představuje nový způsob, jak usnadnit proces vytváření kampaní ve vyhledávání. 

Tato nová funkce umožňuje inzerentům efektivněji vytvářet kampaně pomocí konverzačního prostředí, které kombinuje uživatelské znalosti s umělou inteligencí Google. To vede k rychlejšímu generování textů a prostředků a poskytuje inzerentům možnost optimalizovat své kampaně snadněji.

V praxi to znamená, že inzerenti budou moci lépe využít svůj čas a soustředit se na další důležité úkoly, které mohou přispět k úspěchu jejich kampaní. Konverzační zkušenost v rámci Google Ads představuje inovativní přístup k efektivnějšímu řízení reklamních kampaní a zlepšení celkového výkonu inzerce ve vyhledávání.

Více článků z blogu

Používáme tyto nástroje

WordPress
PrestaShop
WooCommerce
Shoptet
Upgates
FastCentrik
GA4
Google Merchant
Google Tag Manager
Collabim
Marketing Miner
ahrefs
Ecomail
Mailchimp