Výhody videoreklam na Facebooku
PPC videoreklamy na sociálních sítích vám umožní oslovit obrovské množství potenciálních nových zákazníků. Jak to udělat co nejefektivněji?

Většina online obchodníků, kteří provozují nějakou formu e-shopu, dobře ví, že bez pořádné propagace svůj obchod do zisku nedostanou. Díky nízké vstupní bariéře si e-shop může zřídit prakticky každý. Obrovská konkurence však způsobuje, že přivést na e-shop zákazníky je čím dál tím složitější. Není proto divu, že se majitelé e-shopů snaží využít jakékoli příležitosti, aby svůj obchod představili co největšímu množství potenciálních zákazníků.

Jednou z nejoblíbenějších možností, jak propagovat své podnikání, se staly sociální sítě, na kterých se dnes pohybuje většina koupěschopné populace. Lidé zde sdílejí obrázky, informace, myšlenky a vytvářejí diskuse na různá témata. To vše můžete ve vaší marketingové strategii využít. Kromě této organické návštěvnosti, která se dozvěděla o vašich produktech prostřednictvím sdílení informací s jinými lidmi, však sociální sítě nabízejí i další velmi silnou možnost, jak propagovat své výrobky – PPC reklamy.

Proč jsou PPC reklamy na sociálních sítích důležité?

S postupem času sociální sítě pomalu, ale jistě snižují dosah příspěvků svých uživatelů. Pokud tedy chcete oslovit co největší množství potenciálních nových zákazníků, jsou PPC reklamy to pravé pro vás. Umožňují totiž naprosto přesně zacílit na konkrétní publikum lidí, u kterých je vysoce pravděpodobné, že by mohli mít zájem o vaše zboží. Pro majitele e-shopů jsou v tomto ohledu vysoce užitečné videoreklamy na Facebooku.

Výhody videoreklam na Facebooku

Jako jedna z největších sociálních sítí je Facebook ideálním místem, kde propagovat své produkty. Videoreklamy jsou v tomto ohledu velice efektivní, jelikož dokážou prezentovat vaše produkty v pohybu, během používání či z několika úhlů. Dokážou tak potenciálnímu zákazníkovi zprostředkovat mnohem více informací, než by dokázal statický obrázek či textový inzerát. Kromě toho však mají i spoustu jiných výhod.

Videa dokážou lépe zaujmout pozornost uživatelů

Pokud bude vaše video dostatečně nápadité, můžete získat mnoho sdílení a aktivity. Lidé mohou o vašich videích diskutovat, komentovat je a sdílet, což v některém případě může vést k virálnímu efektu, který zajistí, že vaše video uvidí obrovské množství lidí. Obchodníci se často snaží tvořit videa, která jsou provokativní nebo vtipná, aby upoutala pozornost. Snažte se však, aby vaše video oslovovalo hlavně potenciální zákazníky, jinak bude vaše úsilí zbytečné.

Videoreklamy zvyšují interakci

Videoreklamy mají často vyšší míru sdílení, získávají více lajků a jsou častěji komentovány. Všechny tyto akce, které se dají shrnout pod termín „angažovanost“ či „zapojení“, pomáhají zvyšovat popularitu videa, což vám může přinést více fanoušků, sledujících vaši prezentaci na Facebooku.

Pokud se vám bude dařit udržovat zájem svého publika na dostatečné úrovni, získáte více návštěvníků i více konverzí.

Ovšem pozor – měli byste sledovat i důvody, proč je vaše video mezi lidmi populární. Může se totiž stát, že to přeženete a lidé se nebudou smát vašemu vtipnému videu, nýbrž vám, což může vážně poškodit reputaci vaší značky.

Videoreklamy pomáhají zvyšovat povědomí o značce

Základem úspěchu každého e-shopu je povědomí o vaší značce a vaše pověst. Vaše videoreklamy mohou významně přispět k budování image vaší značky, které kromě mnohem vyšší důvěryhodnosti dokáže vašemu online obchodu přinést:

• Kvalitnější návštěvnost
• Vyšší konverzní poměr
• Zvýšení obratu a zisku
• Větší popularitu vašeho produktu

Videa dokážou lépe zaujmout pozornost uživatelů

Jde o nákladově efektivní způsob reklamy

Reklama na sociálních sítích bohužel není zadarmo. Ve skutečnosti budete muset zaplatit určitou částku za jednoho každého uživatele, který klikl na vaši reklamu. Ne všechny reklamy ovšem stojí stejně, a to i v rámci jedné sociální sítě. Ve skutečnosti je cenové rozpětí PPC reklam poměrně veliké a závisí na mnoha faktorech. Videoreklamy v tomto směru vycházejí poměrně levně, jelikož s jejich pomocí dokážete předat uživateli mnohem více informací než prostřednictvím jiných typů reklam, což vám dává lepší příležitost návštěvníka přesvědčit a vede k vyšším konverzním poměrům.

Videoreklamy jsou účinným nástrojem remarketingu

Ne každý, kdo navštíví vaše stránky, si hned napoprvé něco koupí. Proto je vhodné oslovit návštěvníky vašeho webu opakovaně pomocí remarketingu. A právě videoreklamy na Facebooku slouží k tomuto účelu skvěle. Videoreklama připomene uživateli zboží, o které měl nedávno zájem, a může jej přimět ke koupi. Kromě toho, že vám pomáhá získat více zákazníků, je videoreklama skvělým nástrojem na zvýšení povědomí veřejnosti o vaší značce.

Proč používat videoreklamy

Videoreklamy na Facebooku jsou velmi efektivní marketingový nástroj, který vám umožní rychle a efektivně oslovit váš cílový trh. Kromě přímých konverzí vám pomůže i zvýšit povědomí uživatelů o vaší značce a navázat vztah s vaším publikem. Pokud stále nevíte, jak začlenit tento mocný marketingový nástroj do vaší obchodní strategie, nebo nemáte dostatek času na další marketingové aktivity, obraťte se na naši agenturu. Zajistíme pro vás efektivní videoreklamu, která se vám rozhodně vyplatí.

Zdroj: marketingland.com, facebook.com, cpcstrategy.com
Autor: Vlastimil Malík
Foto zdroj: pixabay.com

Více článků z blogu

Používáme tyto nástroje

WordPress
PrestaShop
WooCommerce
Shoptet
Upgates
FastCentrik
GA4
Google Merchant
Google Tag Manager
Collabim
Marketing Miner
ahrefs
Ecomail
Mailchimp