Online marketing
Které z dalších novinek ve světě SEO a online marketingu byste si během srpna 2022 neměli nechat v žádném případě uniknout?

 

Na co myslet při plánování vánočních kampaní? Radí marketingový průvodce společnosti Meta

Vánoční sezóna je pro firmy, marketéry i inzerenty klíčové období. Spotřebitelé obvykle hledají dárky pro své blízké a chtějí využít výhodné nabídky a slevy. To, jak naplánujeme předvánoční kampaň a na kolik zohledníme trendy a preference spotřebitelů, se v důsledku promítne do reálných zisků. Společnost Meta proto připravila užitečné tipy pro předváčnoční reklamní aktivity.

Příručky plné marketingových tipů

Meta v posledních týdnech vydala několik nových průvodců. Ty přinášejí doporučení a rady, jak můžete zlepšit váš marketing na Facebooku a Instagramu. Podívejte se na nové tipy z oblasti Reels, influencer marketingu a metaverzu. Instagram sdílí nové tipy, jak maximalizovat přístup k obsahu Reels. Tato videa totiž tvoří více než 20 % času, který lidé tráví na Instagramu. Na Facebooku pak tvoří videa obecně 50 % času stráveného na sociální síti.

Seznam.cz spouští portál Služby firem, nabízí propagaci služeb

Seznam.cz otvírá pro živnostníky a podnikatele novou možnost propagace jejich služeb, a to na portále Služby firem. Ten představuje konkrétní nabídky formou krátkého textu s popisem, fotkami i poptávkovým formulářem s možností prolinkování přímo do rezervačního systému poskytovatele. Portál uživatelům umožňuje vyhledávání a porovnávání jednotlivých služeb.

Meta sdílí nové tipy a triky pro tvorbu Reels

Nudná, příliš propagační anebo vysoce skriptovaná videa Reels nedosahují obecně tak dobrých výsledků. To, aby vaše klipy rezonovaly s publikem, vyžaduje určitou úroveň kreativity a porozumění. Proto Meta přichází s novými tipy, jak tohoto cíle dosáhnout.

Jak důležitá je komunikace se zákazníky skrze Messenger a WhatsApp

Zprávy na Messengeru a WhatsAppu se stávají stále důležitějším komunikačním nástrojem pro mnoho firem i spotřebitelů. Jen na Messengeru se mezi lidmi a značkami odešle měsíčně více než 20 miliard zpráv. Je to totiž pohodlná cesta, zpravidla se setkává s rychlou odezvou a je k dispozici v rámci aplikací, které lidé běžně používají pro přímou interakci. Až 64 % lidí navíc uvádí, že by raději poslali zprávu, než aby do firmy zavolali. Meta proto vydala zprávu, která obsahuje celou řadu cenných poznatků a klíčových tipů pro firmy.

Více článků z blogu

Používáme tyto nástroje

WordPress
PrestaShop
WooCommerce
Shoptet
Upgates
FastCentrik
GA4
Google Merchant
Google Tag Manager
Collabim
Marketing Miner
ahrefs
Ecomail
Mailchimp