Reklama PPC
Objevte nové možnosti pro reklamu na Pinterestu! Premiere Spotlight a Travel Catalogs jsou inovativní řešení, která zvyšují úspěšnost kampaní inzerentů.

Pinterest, stále oblíbenější platforma pro inspiraci a objevování nových nápadů, přichází s dvěma inovativními reklamními řešeními: Premiere Spotlight a Travel Catalogs. Tyto nové nástroje jsou navrženy s cílem umožnit značkám exkluzivní vlastnictví prémiových umístění na platformě, což znamená nový impuls pro kampaně inzerentů a zároveň otevírá pro malé podniky široké možnosti zvýšit svou viditelnost a angažovanost zákazníků. V tomto článku se podrobněji podíváme na Premiere Spotlight, který nabízí značkám vyniknout v klíčových částech Pinterestu prostřednictvím výrazných videoreklam, a na Travel Catalogs, který rozšiřuje možnosti pro prezentaci produktů na této vizuální platformě.

Pinterest Premiere Spotlight

Pinterest Premiere Spotlight je prémiové video řešení, které umožňuje značkám získat maximální pozornost a dosah pro svůj obsah. Je to největší a nejviditelnější reklamní jednotka na Pinterestu a zabírá přibližně 50 % mobilní obrazovky.

Premiere Spotlight je ideální pro velké kampaně, jako jsou například uvedení nových produktů, sezónní akce nebo speciální události. Videa Premiere Spotlight se objevují na prominentních místech na Pinterestu, například na výsledkové stránce vyhledávání a na stránce doporučení.

Značky si mohou rezervovat umístění Premiere Spotlight na konkrétní datum a dobu. To jim umožňuje zajistit, že jejich videa budou vidět co nejvíce lidí v době, kdy je to pro ně nejrelevantnější.

Premiere Spotlight je velmi efektivní způsob PPC reklamy, jak zvýšit povědomí o značce a dosáhnout získání nových zákazníků. Videa Premiere Spotlight mají v průměru 51% míru zhlédnutí videa (MRC) a značky, které používají Premiere Spotlight, zaznamenaly skvělé výsledky, včetně zvýšení návštěvnosti webových stránek, prodeje a povědomí o značce.

Pokud máte velkou kampaň, pro kterou chcete získat maximální pozornost a dosah, Pinterest Premiere Spotlight je skvělou volbou.

Travel Catalogs

Funkce Travel Catalogs je oproti tomu významným vylepšením pro firmy v cestovním ruchu. S využitím technologie katalogů produktů Pinterestu mohou firmy z oblasti cestovního ruchu nahrávat na platformu své produkty. Po nahrání Pinterest promění každou nabídku v dynamický produktový Pin obsahující relevantní rezervační informace, jako je název hotelu, ceny, obrázky, popisy a další. Součástí funkce je také přímý odkaz na rezervační webové stránky, což uživatelům usnadňuje přechod od inspirace k rezervaci.

Důležitým aspektem Travel Catalogs je možnost cílit na uživatele na základě údajů o poloze uvedených v jejich kanálu, což podnikům umožňuje oslovit relevantnější publikum. Katalogy se v minulosti osvědčily, přičemž prodejci po nahrání svých katalogů a označení svých produktů zaznamenali téměř 30% nárůst připsaných nákupů.

Desítky milionů uživatelů Pinterestu po celém světě se každý měsíc zabývají obsahem z oblasti cestování, a proto Travel Catalogs poskytují podnikům v cestovním ruchu jedinečnou příležitost využít vysoce zainteresovanou uživatelskou základnu. Nyní, když uživatel Pinterestu plánuje svou cestu, může kliknout na připnutí Travel Catalog a rezervovat si svou vysněnou dovolenou přímo z webových stránek značky.

Jak Premiere Spotlight, tak Travel Catalogs nabízejí malým podnikům nové možnosti, jak maximalizovat svou PPC reklamu na Pinterestu a zaujmout cílovou skupinu. Vzhledem k tomu, že Pinterest pokračuje ve vývoji a zdokonalování své reklamní nabídky, mají malé podniky příležitost zapojit své zákazníky stále efektivnějšími způsoby.

Zdroj: marketingland.com, facebook.com, cpcstrategy.com

Autor: Vlastimil Malík

Foto zdroj: pixabay.com

Více článků z blogu

Používáme tyto nástroje

WordPress
PrestaShop
WooCommerce
Shoptet
Upgates
FastCentrik
GA4
Google Merchant
Google Tag Manager
Collabim
Marketing Miner
ahrefs
Ecomail
Mailchimp