Google firemní profil
Nově registrovaný majitel musí nyní počkat 7 dní, než bude moci spravovat všechny funkce profilu.

Google aktualizoval dokumenty nápovědy k firemním profilům Google, dříve zvaným Google My Business. Uvedl, že při přidání nového vlastníka nebo správce do firemního profilu budou muset tito noví uživatelé počkat sedm dní, než budou moci spravovat všechny funkce profilu. Během této sedmidenní lhůty se novému vlastníkovi nebo správci zobrazí chyba, pokud se pokusí o některou z následujících akcí:

  • Smazat nebo zrušit smazání profilu.
  • Odstranit z profilu jiné vlastníky nebo správce.
  • Převést primární vlastnictví profilu na sebe nebo na třetího uživatele.
  • Stávající vlastník nebo správce se pokusí převést primární vlastnictví profilu na nového vlastníka nebo správce ještě v prvních 7 dnech.

Pokud nový vlastník nebo správce během prvních 7 dnů svůj účet odstraní, bude z profilu odstraněn. Pokud svůj účet zruší, musí být do profilu znovu přidán.

Co z tohoto nového omezení vyplývá?

Co z toho plyne pro váš SEO správu? Pokud jste na firemní profil Google přidali nového vlastníka nebo správce a tento uživatel nemůže spravovat všechny funkce pro daný firemní výpis, pak je to právě z tohoto důvodu. Jedná se o nové omezení, které Google zavádí možná proto, aby zvýšila bezpečnost a zabránila podvodům nebo pokusům o hackerské útoky.

Zdroj: marketingland.com, facebook.com, cpcstrategy.com

Autor: Vlastimil Malík

Foto zdroj: pixabay.com

 

 

 

Více článků z blogu

Používáme tyto nástroje

WordPress
PrestaShop
WooCommerce
Shoptet
Upgates
FastCentrik
GA4
Google Merchant
Google Tag Manager
Collabim
Marketing Miner
ahrefs
Ecomail
Mailchimp