Google My Business
Google přejmenoval službu Moje Firma na Firemní profil Google. Přejmenování je součástí snahy společnosti Google odlišit malé podniky s jedním místem a podniky s více pobočkami. Majitelům malých firem tato změna usnadní správu podnikání na Googlu pomocí jediného záznamu.

Správa profilu bude mnohem jednodušší než dříve. Po zadání vašeho obchodního názvu do pole vyhledávání na Googlu nebo v Mapách Google získáte výsledek jako obvykle. Nyní však můžete upravovat svůj firemní profil, odpovídat na zprávy zákazníků, spouštět propagační akce a další. Zároveň můžete rovnou nárokovat a ověřit vlastnictví firmy.

Více funkcí na jednom místě usnadňuje menším podnikům správu. Jakmile bude váš profil ověřen, můžete upravit informace o své firmě včetně adresy, otevírací doby prodejny, fotek a dalších, a to přímo z vyhledávání nebo z map. Úpravu otevírací doby, přidání fotky nebo aktualizaci tak provedete přímo na stránce vyhledávání. Pro lokální SEO je to velmi užitečné.

Google se také nechal slyšet, že v roce 2022 ukončí provoz aplikace Moje Firma na Googlu. Úpravy tedy budou nově prováděny z map a vyhledávání, jak již zmiňujeme výše.

Zvýšení množství interakcí

Nyní budete moci využít interakce se zákazníky ve vyhledávání a v Mapách na maximum. Pokud například vaše telefonní hovory budou pocházet z Googlu, budou zobrazeny v historii hovorů. Kromě toho si můžete prohlédnout analýzy výkonu příchozích hovorů, abyste mohli lépe optimalizovat zapojení zákazníků. Tato funkce je však momentálně dostupná v USA a v Kanadě.

Možnost chatu se zákazníky

Další velmi užitečnou funkcí je možnosti čtení zpráv. Google minulý rok přidal možnost chatu se zákazníky přímo v rámci Google Maps. Jako vlastník malé firmy tak nyní můžete odpovídat na zprávy přímo ze svého firemního profilu ve Vyhledávání. Google také v rámci chatu přidal zobrazení potvrzení o přečtení, abyste vy i vaši zákazníci věděli, zda byly zprávy přečteny.

Pointy od Googlu

Nový filtr „skladem“ ve Vyhledávání umožní vašim zákazníkům zobrazit váš inventář. Pro zobrazování produktů doporučujeme registraci do služby Pointy od Googlu v rámci vašeho firemního profilu ve Vyhledávání.

Zdroj: marketingland.com, facebook.com, cpcstrategy.com

Autor: Vlastimil Malík

Foto zdroj: pixabay.com

 

Více článků z blogu

Používáme tyto nástroje

WordPress
PrestaShop
WooCommerce
Shoptet
Upgates
FastCentrik
GA4
Google Merchant
Google Tag Manager
Collabim
Marketing Miner
ahrefs
Ecomail
Mailchimp