SEO
Výkonnostní PR vyžaduje čas a úsilí. Pokud jste je ochotni investovat, může vám to přinést významné výsledky. Jak na to?

Pro SEO specialisty je dosažení pozic na konkurenční klíčová slova často jako boj proti větrným mlýnům. První stránka ve výsledcích vyhledávání Google je často ovládána obsahem od velkých vydavatelů, jako jsou Alza, Allegro a podobní giganti. Je tak těžké si představit, jak by malý hráč mohl těmto obrům konkurovat. Avšak, co kdybyste mohli využít sílu těchto renomovaných platforem k posílení viditelnosti své značky a získání důvěry třetích stran? Tento článek se zaměřuje na obchodní tipy pro výkonnostní PR, které vám mohou pomoci prolomit bariéry a získat výrazné umístění. Objevte strategie, jak využít sílu těchto velkých hráčů ve prospěch vaší značky a získat konkurenční výhodu v oblasti vašeho byznysu.

Mediální partneři milují informace o konkurenčních klíčových slovech

Efektivní partnerství se sítí mediálních vydavatelů vyžaduje otevřenou výměnu informací, a to i v oblasti konkurenčních klíčových slov. Prostřednictvím sdílení dat o aktuálních trendech můžete posílit své partnerství a přinést přidanou hodnotu nejen své značce, ale i mediálním partnerům. Náš tým se zaměřuje na průzkum nových trendů a spolupracuje s mediálními partnery, abychom identifikovali příležitosti jak pro ně, tak pro naše značky. Pravidelně spolupracujeme s našimi značkami a SEO týmem na aktualizaci seznamu klíčových slov, které následně předáváme našim mediálním partnerům. Tato strategie nám často pomáhá získat výhody v konkurenčním prostředí mediálního publikování, zdůrazňující, že sdílení klíčových informací s partnery přináší vzájemné výhody a podporuje vzájemný úspěch.

Evergreenový obsah tvoří většinu výkonnostního PR 

Evergreenový obsah hraje klíčovou roli ve strategii výkonnostního PR, ačkoliv rozpoznávání aktuálních trendů může přinést mimořádné výsledky. Tento obsah, jako například "nejromantičtější dárky na Valentýna," se stává evergreenem s dlouhodobým účinkem na SEO. Záznamy zůstávají konstantní, s periodickým aktualizováním pro zachování relevance. Tato strategie může přinést úspěšná umístění, která přetrvávají po řadu let. Při usilování o začlenění do této kategorie je klíčové nabídnout to nejlepší – nejprodávanější, mimořádně relevantní produkty. Vedle osvědčeného evergreenového obsahu je prostor i pro tematický obsah spojený s aktuálními trendy, jak ukázal příklad valentýnského obsahu během dob pandemie COVID-19. Značky alkoholu a jídelních souprav využily trendu domácího vaření a koktejlů, což se ukázalo jako úspěšný přístup. Dále, pravidelný průzkum trhu a identifikace nových trendů poskytuje příležitost k dalším úpravám strategie obsahu a maximálnímu využití aktuálních témat a poptávky.

Více způsobů nákupu je pro mediální partnery lepší

Značky a vydavatelé si musí být vědomi některých konkurenčních zájmů. Jedním z častých sporných bodů je, že značky by raději, aby vydavatelé odkazovali výhradně na jejich stránky s možnostmi nákupu, zatímco vydavatelé téměř vždy poskytují více možností nákupu. Ne, není ideální, když je vedle webových stránek značky uváděn i její výpis na Amazonu. Přesto jsme přímo od vydavatelů slyšeli, že Google má tendenci upřednostňovat články s více cestami k nákupu, takže upřednostňují stejné nastavení. Pokud je na výběr mezi více výpisy a žádným, vždy doporučujeme jít s proudem.

Umístění mohou jít (daleko) za SERP

Je snadné uvažovat o SEO tak trochu ve vakuu, ale nezapomeňte: spotřebitelé se zapojují do mediálních platforem i mimo vyhledávání klíčových slov.

Opětovné použití obsahu v sociálních médiích - uvádění značky v takových věcech, jako jsou Reels a Stories - představuje více přírůstkových umístění, ke kterým lze přistupovat pomocí výkonnostního PR. Váš tým by se měl ujistit, že zná své možnosti umístění.

Závěr

Výkonnostní PR může být cenným nástrojem pro zviditelnění značky a zvýšení prodeje. Při dodržení těchto tipů můžete zvýšit své šance na úspěch. Pamatujte, že SEO je dlouhodobá strategie a vyžaduje trpělivost a konzistentní úsilí. Nečekejte okamžité výsledky, ale s časem a pečlivým postupem můžete dosáhnout dlouhodobé úspěšné viditelnosti ve vyhledávačích.

Další tipy

  • Buďte strategičtí. Nedělejte si iluze, že budete moci zajistit umístění na všech klíčových slovech, o která máte zájem. Vyberte si klíčová slova, která jsou pro vaši značku nejrelevantnější a která mají potenciál přinést vám největší návratnost investic.
  • Buďte proaktivní. Nečekejte, až se vám vydavatelé ozvou. Buďte sami iniciativní a kontaktujte je s návrhy na spolupráci.
  • Buďte připraveni na tvrdou práci. Výkonnostní PR vyžaduje čas a úsilí. Pokud jste ochotni investovat, může vám to přinést významné výsledky.

Zdroj: marketingland.com, facebook.com, cpcstrategy.com

Autor: Vlastimil Malík

Foto zdroj: pixabay.com

Více článků z blogu

Používáme tyto nástroje

WordPress
PrestaShop
WooCommerce
Shoptet
Upgates
FastCentrik
GA4
Google Merchant
Google Tag Manager
Collabim
Marketing Miner
ahrefs
Ecomail
Mailchimp