Google přidal PrestaShop mezi e-commerce integrace
Google nyní nabízí nákupní integrace pro prodejce na Shopify, WooCommerce, GoDaddy, Square, BigCommerce a PrestaShop.

Google oznámil integraci Google nákupů s platformou pro elektronické obchodování PrestaShop. Integrace je nyní dostupná prostřednictvím doplňku "PrestaShop Marketing with Google", který mohou použít obchodníci v zemích, kde jsou k dispozici nákupní kampaně Google.

Proč by vás to mělo zajímat?

Tato nová integrace poskytuje statisícům obchodníků, kteří využívají pro prodej svých produktů PrestaShop, snadný způsob, jak učinit své nabídky produktů lépe nalezitelnými ve službách Google, jako je vyhledávání, nákupy, vyhledávání obrázků nebo YouTube.

Díky usnadnění zobrazování jejich produktů na Googlu nyní získávají maloobchodníci velkou výhodu, která znatelně zjednoduší správu jejich reklamních kampaní a prodej jejich zboží. Integrace tak rozšířené platformy elektronického obchodování, jakou PrestaShop bezpochyby je, posiluje také pozici Googlu jako cíl elektronického obchodování, což mu pomůže konkurovat ostatním e-commerce platformám elektronického obchodování a může mu také pomoci přilákat více maloobchodních inzerentů.

Proč používat pro e-shop platformu PrestaShop

PrestaShop je zdarma přístupná open source platforma pro elektronické obchodování. Funguje v jazyce PHP a může obchodníkům pomoci vytvořit komplexní webové stránky elektronického obchodu vybavené pokročilými funkcemi.

V současné době existuje po celém světě přibližně 270 000 online obchodů poháněných platformou PrestaShop. Pracují pro něj tisíce vývojářů a více než 250 agentur, které inovují a aktivně se podílejí na jeho růstu. PrestaShop je docela podobný WordPressu. Jejich funkce se však pochopitelně liší. To, co umí WordPress, se však od PrestaShopu trochu liší. Zatímco WordPress je vynikající platformou jak pro blogování, tak pro elektronické obchodování, PrestaShop je zaměřen výhradně na elektronické obchodování. Jde tak o jednu z nejsilnějších platforem pro tvorbu e-shopu a má úžasně intuitivní rozhraní, díky kterému můžete svůj internetový obchod snadno a dobře spravovat. Nabízí stovky modulů, které posilují efektivitu tohoto softwaru.

Zdroj: marketingland.com, facebook.com, cpcstrategy.com

Autor: Vlastimil Malík

Foto zdroj: pixabay.com

Více článků z blogu

Používáme tyto nástroje

WordPress
PrestaShop
WooCommerce
Shoptet
Upgates
FastCentrik
GA4
Google Merchant
Google Tag Manager
Collabim
Marketing Miner
ahrefs
Ecomail
Mailchimp