říjen
Seznamte se s nejnovějšími trendy v oblasti SEO a online marketingu! Čtěte náš článek a objevte říjnové novinky, které mohou zásadně ovlivnit vaše digitální strategie.

Svět SEO a online marketingu je neustále v pohybu, a říjen není výjimkou. Přinesl s sebou vlnu novinek, které mění tvář online prostředí a rozšiřují možnosti pro marketéry. Pojďme společně prozkoumat, jak se mění hra v SEO a online marketingu!

V Seznamu vylepšili stahování stránek. Je stejně rychlé, a přitom šetrnější k webům

Downloader, který je součástí SeznamBota a jeho úkolem je stahování webových stránek z internetu, má novou vylepšenou verzi. Ta přináší nejen stejně rychlé, ale i mnohem šetrnější stahování webových stránek. Toto vylepšení je klíčové pro zajištění efektivního procházení internetu robotem Seznamu, který hledá nové webové stránky a aktualizuje informace o těch, které již zná.

Nová verze Downloaderu reflektuje závazky Seznam.cz k optimálnímu využití zdrojů internetu a minimalizaci vlivu na stahované weby. Tím, že zůstává rychlý a zároveň ohleduplný k obsahu na webu, se Seznam snaží vytvářet lepší uživatelské zkušenosti pro všechny uživatele internetu.

Kaufland začíná distribuovat letáky přes WhatsApp

Kaufland nově nabízí pravidelnou distribuci letáků přes WhatsApp. Rozšiřuje tak své digitální služby a přináší zákazníkům nový způsob, jak získat aktuální informace o slevách a nabídkách. Od teď mohou zákazníci každou neděli jednoduše prohlížet aktuální leták své blízké prodejny přes aplikaci WhatsApp. Tato inovace se snaží ulehčit a zrychlit nákupy, zatímco zákazníci získávají pohodlný a okamžitý přístup k nejnovějším nabídkám. Kaufland tak nejen digitalizuje své služby, ale také reaguje na moderní potřeby zákazníků, kteří využívají běžně používané komunikační platformy.

WhatsApp spouští nové obchodní nástroje a rozšiřuje tematické kanály

Meta zavádí nové obchodní příležitosti v aplikaci WhatsApp. Nově představená funkce Flows umožní firmám poskytovat komplexnější služby přímo v chatu. Uživatelé tak mohou například rezervovat schůzku, objednat jídlo nebo si zajistit místenku ve vlaku, aniž by opouštěli prostředí WhatsAppu.

Tímto krokem se Meta snaží zdokonalit obchodní možnosti na této platformě, čímž usnadní a zefektivní každodenní interakce a transakce mezi firmami a uživateli. Současně s tím rozšiřuje tematické kanály Channels do dalších zemí, což přispěje k ještě širšímu záběru a dostupnosti těchto funkcí pro uživatele po celém světě.

Nákupní chování se mění, e-commerce se musí přizpůsobit

Nákupní chování lidí v e-commerce se po covidu změnilo. Následky pandemie zásadně změnily způsob, jakým lidé nakupují online, a e-commerce se musí rychle přizpůsobit novým trendům. Zákazníci dnes více šetří, provádějí uvážlivější nákupy a očekávají od firem, aby reagovaly na aktuální ekonomické výzvy. Firmy, které uspějí, budou ty, které dokážou identifikovat potřeby zákazníků a poskytnou jim kvalitní a relevantní produkty.

Přizpůsobení se doby zahrnuje i využívání moderních technologií a automatizace. Nové postupy a inovace jsou klíčové pro úspěch v konkurenčním prostředí e-commerce. Zástupci českých e-commerce firem sdílejí své zkušenosti a strategie na konferenci E-Business Forum 2023, kterou pořádala společnost Internet Info. Je zřejmé, že dynamický trh vyžaduje neustálé učení, pružnost a schopnost rychle reagovat na měnící se potřeby zákazníků.

Meta radí, jak na úspěšné rotující reklamy

Meta sdílela tipy, jak vytvořit co nejefektivnější rotující reklamy na Instagramu. Nový průvodce, který Meta zveřejnila, je zaměřen na ty, kteří uvažují o vytvoření těchto reklam nebo se chtějí zdokonalit v jejich vytváření.

Formát rotujících reklam, známý také jako carousel, zaznamenal velký úspěch u uživatelů i inzerentů. Využívá oblíbený narativní tok Stories, který se plynule posouvá do stran. Tento formát umožňuje propagovat řadu produktů v jediném celku – až deset obrázků a videí můžete začlenit do jedné reklamy.

Tím, že poskytnete publiku více možností, můžete nejen zaujmout uživatele ve svém feedu, ale zároveň jim ukázat širší škálu nabídky vaší značky. Případné zvědavce tak můžete zaujmout a zapojit skrze dynamický obsah. Meta zároveň poskytla přehled základních tipů, které vám pomohou vytvořit rotující reklamy, jež budou účinně propagovat vaši značku a produkty.

Značky chybují, když přehlížejí starší spotřebitele

Z výzkumu vyplývá, že značky přehlížejí spotřebitele ve věku 50-70 let. Tato demografická skupina má totiž v nakupování klíčový význam. Navzdory mýtům, které mohou existovat ohledně této generace, výzkum ukazuje, že disponuje vysokou kupní silou, překonává mladší věkové skupiny v útratách, je odolná vůči ekonomickým turbulencím a vykazuje vysokou loajalitu ke značkám.

Ignorování této střední generace může být pro značky ztrátou obchodních příležitostí. Jejich nákupní chování by mělo být pečlivě analyzováno a zohledněno v marketingových strategiích. Značky, které dokážou oslovit a přilákat tuto skupinu spotřebitelů, mohou získat loajální zákazníky, kteří představují stabilní a významnou část trhu.

Instagram testuje nové samolepky ve Stories

Instagram experimentuje s dalšími možnostmi, jak zvýšit atraktivitu Stories a podnítit k jejich tvorbě. Tyto samolepky nejsou pouze vizuálně lákavé, ale slibují také podporu propagace produktů a zvýraznění zapojení komunity.

Instagram Stories zůstávají klíčovým prvkem pro interakci mezi uživateli a sledování aktuálních událostí. Přidání nových samolepek poskytuje tvůrcům obsahu další možnost, jak personalizovat své příspěvky a oslovit svou cílovou skupinu. Tato aktualizace ukazuje, že Instagram neustále pracuje na zlepšování uživatelské zkušenosti a udržení své pozice jako jednoho z předních hráčů v sociálních médiích.

Zboží.cz upravuje minimální cenu prokliku pro hlavní sezónu 2023

Cenový srovnávač Zboží.cz upravuje minimální cenu prokliku pro hlavní sezónu 2023. Úprava, platná od 1. října 2023 do 31. ledna 2024, má za cíl zohlednit specifika trhu a zajistit spravedlivé a konkurenceschopné podmínky pro inzerenty. Změna bude implementována automaticky, přičemž minimální cena za proklik bude odvozována od prodejní ceny nabídky na základě stanovené škály. Tato inovace reflektuje dynamiku online reklamního prostředí a usiluje o podporu optimálních strategií inzerentů během klíčové období.

Meta vydala průvodce AI pro efektivnější kampaně

Meta zveřejnila nového průvodce, který vám pomůže připravit se na nadcházející nákupní sezónu. Tento šestnáctistránkový dokument přináší komplexní pohled na škálu nástrojů pro automatizaci a využití generativní umělé inteligence (AI) během nadcházející nákupní sezóny.

Průvodce se detailně zabývá produkty jako Advantage+ a představuje nové prvky pro tvorbu pomocí umělé inteligence, které Meta vyvíjí v rámci své platformy AI Sandbox. Díky této inovaci mají marketéři k dispozici širokou škálu nástrojů, které mohou využít k vytváření kreativních a účinných kampaní.

Tento krok od Meta zdůrazňuje neustálou snahu přinášet inovace do oblasti digitální reklamy a umožňuje marketérům lépe využívat potenciál umělé inteligence pro dosažení optimálních výsledků.

Více článků z blogu

Používáme tyto nástroje

WordPress
PrestaShop
WooCommerce
Shoptet
Upgates
FastCentrik
GA4
Google Merchant
Google Tag Manager
Collabim
Marketing Miner
ahrefs
Ecomail
Mailchimp