Prosinec
Přečtěte si náš článek a získejte přehled o nejnovějších a nejdůležitějších změnách, které by neměl minout žádný profesionál či nadšenec v oboru SEO.

SEO a internetový marketing je dynamické odvětví, které se neustále mění a vyvíjí. V prosinci 2023 se událo mnoho zajímavých a důležitých novinek, které by měl znát každý, kdo se zabývá optimalizací pro vyhledávače. V tomto článku vám představíme ty nejzajímavější a nejdůležitější z nich.

Klíčové trendy pro rok 2024, které vám pomohou přijmout novou éru SEO

Jaké jsou předpovědi 21 předních odborníků na SEO o jejich nejlepší rady, které vám pomohou změnit strategii a vytyčit směr úspěchu SEO v příštím roce. Získejte jedinečný vhled do budoucnosti SEO prostřednictvím předpovědí 21 předních odborníků v oboru. V rozhovorech s těmito špičkovými profesionály jsme získali jejich nejlepší rady, které vám pomohou transformovat vaši strategii a nastavit směr pro úspěšné SEO v příštím roce. Tito experti nabízejí cenné perspektivy a doporučení, jak efektivně reagovat na aktuální trendy a inovace v oblasti vyhledávačů. Připravte se na nové výzvy a možnosti v oblasti SEO s vedením od těch nejlepších v oboru.

Instagram zjednoduší živé vysílání prostřednictvím aplikací třetích stran

Instagram oznámil praktickou aktualizaci pro živé vysílání. Nově usnadní vysílat live pomocí nástrojů třetích stran na desktopu. Pokud máte na Instagramu profesionální účet, nyní máte možnost vysílat živě prostřednictvím libovolného streamovacího softwaru, aniž byste museli využívat přímo aplikaci Instagramu. Pro tento proces stačí získat streamovací klíč, který snadno získáte přes desktopovou aplikaci Instagramu. Tato aktualizace poskytuje uživatelům větší flexibilitu a možnost využívat rozmanité nástroje pro živá vysílání, což zase otevírá nové možnosti pro tvorbu obsahu na Instagramu.

Sklik výzva na téma „Nejlepší Black Friday strategie” zná své vítěze

Začátkem minulého měsíce vyhlásili v Seznamu poslední letošní Sklik výzvu kde hledali specialisty schopné vyniknout při správě kampaní během vánoční sezóny. Do této výzvy se zapojilo mnoho odborníků s různými přístupy k strategiím pro Black Friday v rámci Skliku. Tato široká účast přináší různorodé zkušenosti a nápady, což je pro komunitu odborníků na digitální marketing pozitivním přínosem. 

Mapy Google: Nové ovládání údajů o poloze a možnost mazat návštěvy

Zjistěte, jak mohou nadcházející změny v ovládání údajů o poloze v Mapách Google ovlivnit analytické údaje pro firmy a inzerenty. Nadcházející změny v ovládání údajů o poloze v Mapách Google mají potenciál výrazně ovlivnit analytické údaje pro firmy a inzerenty. S příchodem úložiště časové osy v zařízeních dochází ke zvýšení ochrany osobních údajů uživatelů, což může ovlivnit dostupnost a detailnost některých lokalizačních informací ve sledování uživatelských pohybů.

Nově přidané ovládací prvky na mapách umožňují snadné mazání aktivit založených na poloze, což znamená, že uživatelé budou mít větší kontrolu nad tím, jak jsou jejich polohové údaje uchovávány a využívány. Pro firmy a inzerenty to může znamenat výzvu v oblasti sledování chování zákazníků a personalizace cílených reklamních kampaní.

Ikona modré tečky v Mapách nyní umožňuje uživatelům rychlý přístup ke klíčovým nastavením polohy, což dále podporuje transparentnost a kontrolu nad sdílením polohových informací.

Úspěchu značky dnes výrazně pomůže schopnost empatie

Správné zacházení s empatií se stává novou klíčovou oblastí, kde si značky mohou vytvářet konkurenční výhody, jak ukazuje nedávný průzkum agentury Ipsos. Úspěch značky v současném ekonomicky náročném prostředí závisí na několika faktorech. Prvním z nich je očekávání, které značka vyvolává u svých zákazníků. Důležitá je také schopnost značky přizpůsobit se aktuálnímu kontextu, sledovat trendy a využívat různé příležitosti v oblasti spotřeby.

Zásadním faktorem se stává i schopnost značky projevovat empatii vůči potřebám spotřebitelů. Vytváření autentických a citlivých interakcí se stává klíčovým prvkem, který ovlivňuje vnímání značky. Zákazníci jsou stále náročnější, a proto schopnost značky projevovat empatii vytváří důvěru a loajalitu.

Aura webu v Newsfeedu? Nově se kromě srovnání s ostatními ukáže i skóre kvality

Každý web ve službě Newsfeed má od letošního roku svoji auru, která dosud byla reprezentována jedním číslem, a to percentilem úspěšnosti daného webu ve feedu. Původní vyjádření aury číslem od 0 do 1 bylo nově přepracováno pro lepší pochopení významu aury. Nyní bude percentil aury vyjádřen hodnotou od 0 do 100 %.

Když má web percentil 100 %, znamená to, že je lepší než všechny ostatní weby. Hodnota kolem 50 % označuje průměrný výkon, a čím blíže je percentil k nule, tím horší je web v porovnání s ostatními. Tato aktualizace umožňuje uživatelům lépe porozumět aury daného webu a usnadňuje srovnání s ostatními weby ve službě Newsfeed.

Zpoždění rozhraní API služby Google Search Console

V posledních několika dnech se zdá, že rozhraní API služby Google Search Console má zpoždění
Tato situace vyvolala několik stížností a diskusí na sociálních sítích a ve fórech společnosti Google. Zpoždění ve funkcích Search Console není neobvyklé, ale v nedávné době se zdá, že počet stížností narůstá. Informace o této situaci se objevily na fórech Google Webmaster Help, kde uživatelé diskutují o zpoždění a sdílejí své zkušenosti. Podobně se této problematice věnují také příspěvky na sociální síti Mastodon a fóru X.

Poslední aktualizace algoritmu Google

Poslední pravděpodobná potvrzená aktualizace společnosti Google v tomto roce, aktualizace recenzí z listopadu 2023, byla dokončena minulý čtvrtek 7. listopadu odpoledne. Aktualizace se zaměřila na recenze. Několik dní po dokončení této aktualizace však vykazují výsledky vyhledávání Google stále vysokou míru volatility. Výkyvy jsou intenzivní a diskuse o nich jsou stále živé, což naznačuje, že tato aktualizace měla značný dopad na výsledky vyhledávání.

Google ukončuje nástroje  Mobile-Friendly Test a rozhraní API Mobile-Friendly Test

Věděli jsme, že to přijde, a nyní tyto mobilní nástroje Google již nejsou k dispozici. Společnost Google oficiálně ukončila provoz několika mobilních nástrojů, včetně reportu Mobile Usability v Google Search Console, nástroje Mobile-Friendly Test a jeho rozhraní API Mobile-Friendly Test. Tato změna byla předem oznámena v dubnu 2023, s plánovaným datem ukončení provozu 1. prosince. Dne 4. prosince pak Google potvrdil, že k tomuto ukončení skutečně došlo.

Tato změna bude mít dopad na uživatele, kteří se spoléhali na tyto nástroje pro ověření mobilní přívětivosti svých webových stránek. Je doporučeno hledat alternativy nebo využívat další dostupné nástroje, které mohou pomoci s hodnocením mobilní přívětivosti webových stránek.

 

Více článků z blogu

Používáme tyto nástroje

WordPress
PrestaShop
WooCommerce
Shoptet
Upgates
FastCentrik
GA4
Google Merchant
Google Tag Manager
Collabim
Marketing Miner
ahrefs
Ecomail
Mailchimp