Conviu
Potřebujete být o pár kroků napřed před konkurencí s výhodnějšími cenami? Máte eshop a neustále kontrolujete, jaké ceny nastavila u produktů na webu konkurence? Nebo dodáváte produkty a rozpoutala se cenová válka mezi prodejci?

Už nemusíte procházet jednotlivé weby, můžete si určit svou konkurenci a Conviu bude monitorovat její ceny.

Conviu pravidelně nakukuje pod pokličku vaší konkurence a každý den můžete sledovat, jak se daří vašim produktům ve srovnání s trhem. Nic důležitého vám již neuteče.

Monitoring cen a TOP produktů lze zvolit podle Heureky nebo Zboží. Také si můžete zvolit jakékoli vaše libovolné konkurenty, na které chcete monitoring zaměřit. Monitoring lze použít i pro dodavatele a výrobce, nikoli pouze pro e-shopy. Je to užitečný nástroj ke sledování cen produktů na trhu pro všechny v on-line světě. Veškeré nastavení je jednoduché a výsledek monitoringu je velmi přehledný.

Výstup monitoringu

Výstup najdete přímo v administraci nebo v jednoduchém XLS, kde uvidíte, jak si vaše produkty vedou s porovnáním s trhem, barevné označení odchylek vás upozorní, kde jste výrazně dražší či naopak výrazně levnější oproti konkurenci. Tento výstup také obsahuje ceny všech produktů a dopravy. Můžete ho filtrovat podle značek či kategorií. Výstup také může být zaměřený na vaše TOP produkty v daných kategoriích. Zde hned uvidíte, které TOPky chybí ve vašem sortimentu a opět porovnání produktů s vámi stanovenou konkurencí. Budete vždy o krok napřed.

Ukázka výstupu v administraci

Monitoring konkurence

 

Dále následují další sloupečky s vámi zvolenou konkurencí. Také se lze prokliknout do detailu daného produktu, kde naleznete detailní informace o tomto produktu.

Megafyt

Zároveň detailnější výstup s barevnými odchylkami lze stáhnout do jednoduchého excelu:

V Conviu si také můžete zvolit několik druhů reportů, které chcete zasílat např.:

1) Report, kde jste nejlevnější

2) Report, kde jste nejdražší

3) Report nenapárovaných produktů

4) Report napárovaných produktů

5) Report Vaší konkurence

Posledně zmíněný report obsahuje informace o konkurenci, včetně názvu konkurenta a jeho webové adresy. Report rovněž poskytuje celkový počet hodnocení a recenzí pro všechny konkurenty, získaných prostřednictvím Heureky, spolu s informacemi o oceněních udělených v rámci soutěže Shop roku. Vedle toho jsou prezentovány statistiky týkající se nabízených produktů, zahrnující počet produktů se shodnou, stejnou nebo nižší cenou. Další údaje obsahují průměrnou dostupnost a cenu dopravy, jak u konkurence, tak u daného e-shopu.

Conviu nabízí si vše vyzkoušet na 30 dní zdarma, takže nic neriskujete. Neváhejte se na nás obrátit a zavolejte nám nebo nám napište na e-mail info@conviu.cz.

Conviu je komplexní nástroj pro online marketing.  Nabízí editor XML a csvnapojení dodavatelských dat nebo na marketplace, automatický biddingautomatickou dynamickou cenotvorbuautomatický překladač produktůmonitoring cen konkurence.

Více článků z blogu

Používáme tyto nástroje

WordPress
PrestaShop
WooCommerce
Shoptet
Upgates
FastCentrik
GA4
Google Merchant
Google Tag Manager
Collabim
Marketing Miner
ahrefs
Ecomail
Mailchimp