Google Bard
Google Bard je chatbot vyvinutý společností Google, který byl představen v roce 2023. Nyní slibuje lepší místní výsledky.

Služba je prozatím dostupná jen v USA a ve Velké Británii, nicméně v nejbližší době očekáváme, že se objeví i v dalších zemích, včetně té naší.

Google Bard nyní může využívat přesnou polohu vašeho zařízení k poskytování lepších místních výsledků na vaše dotazy. Když přejdete na Google Bard, může se zobrazit vyskakovací dialogové okno s textem „Chcete-li získat relevantnější odpovědi, můžete také zvolit, aby Bard používal přesnou polohu vašeho zařízení.“

Může se vám také zobrazit další výzva k potvrzení, že chcete sdílet svou polohu se společností Google.

Lepší místní výsledky

Podle společnosti Google byste měli vidět „relevantnější odpovědi o restauracích ve vašem okolí a mnoho dalších věcí o vaší oblasti“.

Proč nás to zajímá?

Místní vyhledávání je pro mnoho malých a místních podniků velkým motorem podnikání. Pokud lidé používají Google Bard k vyhledávání míst, kde si mohou dát pizzu, nechat se ostříhat, najít zubaře a podobně, může to těmto podnikům přinést další návštěvnost.

Zřejmě vás napadne, že k tomu, aby to fungovalo, musíte být registrovaní v Google My Business. Zkontrolujte tedy nastavení.

Zdroj: marketingland.com, facebook.com, cpcstrategy.com

Autor: Vlastimil Malík

Foto zdroj: pixabay.com

 

Více článků z blogu

Používáme tyto nástroje

WordPress
PrestaShop
WooCommerce
Shoptet
Upgates
FastCentrik
GA4
Google Merchant
Google Tag Manager
Collabim
Marketing Miner
ahrefs
Ecomail
Mailchimp