Video
Plánovač zásahu slouží inzerentům na Google Ads pro snažší plánování metrik založených na konverzích, zhlédnutí, zásahu a zobrazení.

Používáte v rámci své marketingové strategie videoreklamy? Google představil novinku, která by měla inzerentům pomoci v předvídání výkonu jejich videokampaní.

Inzerenti budou moci nově jako cíl kampaně vybrat možnost „Akce – Online konverze“, což by jim mělo pomoci při plánování zásahu videokampaní. Videokampaně s akcemi budou navíc moci přidávat ke stávajícím plánům.

Jak funguje plánování zásahu?

Plánovač zásahu slouží inzerentům na Google Ads pro snažší plánování metrik založených na konverzích, zhlédnutí, zásahu a zobrazení. Díky němu je možné sledovat předpokládaný vývoj mediálního plánu na základě předem stanoveného publika, rozpočtu a dalších metrik, jako je například geografická poloha návštěvníků či formát reklam.

Prognózy budou v rámci Plánovače zásahu modelovány na základě aktuálních trendů na reklamním trhu. V potaz budou brát také historické výkony podobných kampaní, které inzerent v minulosti spustil.

Co nová funkce přinese?

Nejenže bude možné předpovídat výkon videoreklam na YouTube, předpokládá se, že pomocí předpovědí bude možné zvýšit konverze. Videoreklama, která bude upravena na základě budoucích prognóz může přinést inzerentům konverze až o 10 % vyšší než doposud.

Zdroj: marketingland.com, facebook.com, cpcstrategy.com

Autor: Gabriela Soukupová

Foto zdroj: pixabay.com

Více článků z blogu

Používáme tyto nástroje

WordPress
PrestaShop
WooCommerce
Shoptet
Upgates
FastCentrik
GA4
Google Merchant
Google Tag Manager
Collabim
Marketing Miner
ahrefs
Ecomail
Mailchimp