SEO
Prvky title a link jsou nejdůležitější pro sledování kanálu RSS v nástroji Discover. Google také analyzuje prvky img v rámci jiných prvků.

Společnost Google provedla několik úprav ve dvou dokumentech nápovědy k SEO. Změny zahrnují upřesnění, že prvky title a link jsou nejdůležitější pro sledování kanálu RSS v nástroji Google Discover a že Google analyzuje prvky img i v rámci jiných prvků, například prvku picture.

Sledování RSS kanálu Google Discover

Společnost Google přidala do dokumentace Get On Discover nový řádek v pokynech k feedu pro funkci Sledovat v aplikaci Google Discover. 

Google napsal:

Nejdůležitějším obsahem pro funkci Sledovat je prvek <title> a prvky <link>. Ujistěte se, že váš kanál tyto prvky obsahuje.

Je zřejmé, že pokud vám záleží na dobrém výkonu funkce Sledovat v prohlížeči Chrome, měli byste ve svém kanálu RSS zahrnout prvek <title> a prvky <link>.

Aktualizace doporučených postupů Google Image SEO

Google také aktualizoval dokument o doporučených postupech SEO pro obrázky, aby objasnil, že Google při indexování obrázků analyzuje prvky <img>, i když jsou uzavřeny v jiných prvcích (jako jsou prvky <picture>).

V dokumentu bylo uvedeno: „Google analyzuje HTML vašich stránek za účelem indexování obrázků, ale neindexuje obrázky CSS.“ Nyní zní:

„Použití sémantického značení HTML pomáhá prohledávačům najít a zpracovat obrázky. Google analyzuje HTML prvky <img> (i když jsou uzavřeny v jiných prvcích, jako jsou prvky <picture>) na vašich stránkách za účelem indexování obrázků, ale neindexuje obrázky CSS.“

Proč nás to zajímá?

Pokud chcete využít více, pokud jde o funkci Sledovat v prohlížeči Google Chrome využívající technologii Google Discover, nebo chcete dosáhnout lepšího výkonu při SEO pro obrázky, přečtěte si aktualizovanou dokumentaci poskytnutou společností Google. Ještě důležitější je, že pokud na svém webu provedete nějaké změny, nezapomeňte otestovat, zda to má pozitivní nebo negativní dopad na výkon vašeho vyhledávání.

Zdroj: marketingland.com, facebook.com, cpcstrategy.com

Autor: Martina LeVeneur

Foto zdroj: pixabay.com

Více článků z blogu

Používáme tyto nástroje

WordPress
PrestaShop
WooCommerce
Shoptet
Upgates
FastCentrik
GA4
Google Merchant
Google Tag Manager
Collabim
Marketing Miner
ahrefs
Ecomail
Mailchimp