Novinky červen
Nezmeškejte červnové novinky v oblasti SEO a online marketingu, které vás určitě zaujmou. Na našem blogu najdete nejaktuálnější informace o tom, co se momentálně děje v těchto oblastech a jaké trendy ovlivňují svět SEO a digitálního marketingu. Přečtěte si o nejnovějších strategiích, úspěšných kampaních a tipech od odborníků, abyste byli stále v obraze.

Meta rozšiřuje možnosti reklam v Reels

Meta oznámila několik nových možností reklam v Reels, aby firmám pomohla využít popularitu tohoto formátu. Současně testuje nové prvky ověření třetí stranou a přidává zjednodušený audio nástroj pro reklamy. Zaprvé Meta rozšiřuje své možnosti reklam v Reels, k nimž má teď přístup více inzerentů. Meta reklamu v Reels poprvé spustila loni v únoru a postupně rozšiřuje program na další tvůrce a reklamní formáty. V Reels budou nově dostupné i reklamy na propagaci aplikací, a to jak na Facebooku, tak na Instagramu.

YouTube snižuje nároky na autory, kteří chtějí vydělávat

Zpeněžit autorskou tvorbu bude jednodušší na YouTube i Twitteru. Nejvýznamnější videoportál světa YouTube výrazně snižuje vstupní bariéru pro všechny, kteří by si chtěli vydělávat tvorbou obsahu. V nedávném příspěvku na blogu YouTube byla oznámena aktualizace požadavků pro zapojení se do partnerského programu. Tato změna má za cíl přilákat ještě více zájemců a umožnit jim získat příjmy z reklamních příjmů na této platformě. Nová pravidla stanovují, že pro základní verzi partnerského programu musí uživatelé splnit minimálně tři podmínky. Musí mít alespoň 500 odběratelů, nahrát alespoň tři videa během posledních 90 dní a dosáhnout minimálně 3000 diváckých hodin ročně. Alternativně mohou dosáhnout tří milionů zhlédnutí videí ve formátu Shorts za poslední tři měsíce. Aktualizované požadavky prozatím platí pouze ve Spojených státech, Kanadě, Velké Británii, Tchajwanu a Jižní Koreji, ale očekává se, že se postupně rozšíří i na ostatní trhy. Tato změna nabízí naději profesionálním youtuberům na vyšší příjmy a může přitáhnout více lidí, kteří touží stát se součástí partnerského programu a vydělávat na svých videích.

Instagram otevírá Channels všem tvůrcům a přidává novinky

Instagram přichází s novou funkcionalitou nazvanou Channels, která umožní většímu počtu tvůrců komunikovat se svými fanoušky prostřednictvím aktualizací. Původně byla tato možnost zpřístupněna pouze vybraným tvůrcům v USA v rámci přímých zpráv. Nyní je však dostupná pro všechny uživatele, kteří mají aktivní účet tvůrce na Instagramu. Tato nová funkce poskytuje tvůrcům další platformu, kde mohou sdílet relevantní informace, textové příspěvky, obrázky a dokonce i ankety se svými fanoušky. To otevírá nové možnosti pro komunikaci a zapojení se do interakce s jejich komunitou prostřednictvím osobních kanálů. Instagram tak usiluje o posílení vazby mezi tvůrci a jejich fanoušky a nabízí jim prostor k sdílení a dialogu.

Adform loni dosáhl svého nejvyššího obratu, chce investovat

Společnost Adform, jedna z předních globálních reklamních platforem, ohlásila významné zvýšení svých příjmů a dosažení rekordního obratu za uplynulý rok. S částkou 92,1 milionu eur se jedná o nejvyšší dosažený obrat v historii společnosti. Na základě těchto úspěchů plánuje Adform pro rok 2023 intenzivně investovat do dalšího rozvoje. V rámci této strategie plánuje přijmout dalších 100 zaměstnanců, kteří posílí týmy ve prodeji a vývoji softwaru. Cílem je nadále posilovat svou pozici na trhu a nabízet zákazníkům stále inovativnější a efektivnější reklamní řešení. Adform tak potvrzuje svůj růst a odhodlání pokračovat ve strategickém rozvoji v oblasti digitálního reklamního trhu.

Nový nástroj AI dokáže vytvářet hudbu z textových pokynů

Meta, společnost stojící za generativními nástroji umělé inteligence, přináší nový nástroj s názvem MusicGen, který umožňuje vytvářet hudbu na základě textových pokynů. Tento inovativní nástroj využívá kombinaci textových a melodických podnětů, ze kterých generuje originální audio stopu. MusicGen pracuje s širokou škálou vzorků skladeb a hudebních nástrojů, které jsou integrované do jeho back-endových generativních prvků. Jeho vývoj probíhal na základě analýzy více než 20 000 hodin hudby, zahrnující kompletní skladby i vzorky jednotlivých hudebních nástrojů. Tímto způsobem MusicGen poskytuje tvůrcům a hudebním profesionálům nový nástroj pro tvorbu originálních hudebních kompozic a rozšiřuje možnosti, jak umělé inteligenci využívat i v oblasti hudební tvorby.

Meta nabízí tipy, jak na efektivní tvorbu publika

Pokud se snažíte optimalizovat vaše reklamy na Facebooku a Instagramu a hledáte způsoby, jak se lépe zaměřit na správné publikum pomocí nástrojů jako je Správce reklam, Meta vám přináší nový přehled tipů, který vám může pomoci. Tyto nové doporučení se zaměřují především na tvorbu publika. V přehledu naleznete praktické návody, které vám pomohou porozumět základům tvorby publika pro vaše reklamy v souladu s cíli vaší kampaně. Nezáleží na tom, jestli se snažíte získat nové zákazníky, zvýšit prodeje nebo zvýšit povědomí o značce - tyto tipy vám poskytnou cenné informace a strategie, které vám pomohou dosáhnout vašich reklamních cílů. Využitím těchto doporučení budete mít lepší přehled o tom, jak efektivně využít nástroje Správce reklam a lépe se zaměřit na relevantní publikum pro vaše reklamní kampaně na Facebooku a Instagramu.

Více článků z blogu

Používáme tyto nástroje

WordPress
PrestaShop
WooCommerce
Shoptet
Upgates
FastCentrik
GA4
Google Merchant
Google Tag Manager
Collabim
Marketing Miner
ahrefs
Ecomail
Mailchimp