SEO pro stránky logistické a přepravní společnosti
Zjistěte, jak s pomocí optimalizace pro vyhledávače můžete udržet stránku vaší přepravní či logistické firmy na předních místech ve výsledcích vyhledávání.

Vaše webové stránky jsou jedním z prvních míst, kde se zákazník setká s vaší firmou. Je to místo, které zákazníci hledají, když potřebují sehnat firmu, jako je právě ta vaše. Aby vaši stránku ocenily i vyhledávače a posunuly ji na první místa výsledků vyhledávání, kde ji vaši potenciální zákazníci mají možnost uvidět, potřebujte optimalizaci pro vyhledávače neboli SEO. Jde o postup, jak sdělit vyhledávačům, že vaše webové stránky jsou hodnotné a nabízejí uživatelům přesně to, co hledají.

Pomůže vám v tom používání vhodných klíčových slov a dalších postupů SEO, které umožní vyhledávačům identifikovat vaše webové stránky jako spolehlivý zdroj informací, což je udržuje na předních místech vyhledávání. Jak tedy začlenit SEO do svých digitálních marketingových strategií a získat s jeho pomocí nové zákazníky?

Díky SEO se vaše firma dostane do popředí zájmu vašich potenciálních zákazníků. Vytvoření kvalitních webových stránek, které reagují na mobilní zařízení a používají cílená klíčová slova a fráze, zajistí, že se váš web bude zobrazovat na prvních místech internetového vyhledávání. Vzhledem k tomu, že většina vašich potenciálních zákazníků pravděpodobně použije k vyhledání vaší firmy internet, pomůže vám SEO navázat kontakt s těmito potenciálními zákazníky.

Nejlepší SEO postupy pro logistické a přepravní společnosti

Vaše webové stránky musí být v první řadě dobře navržené a musí se bez problémů zobrazovat na všech platformách. Při psaní obsahu svých webových stránek proto používejte klíčová slova a fráze, které vaši zákazníci zadávají při hledání služeb, které poskytujete. Tato slova také pomohou vyhledávačům pochopit, co zákazníkům nabízíte. Jasně sdělte, čím přesně se vaše firma zabývá. Protože existuje mnoho různých typů logistických a přepravních služeb, přizpůsobte SEO strategii tomu, co umíte nejlépe.

• Klíčová slova zaměřte na své konkrétní služby.
• Udržujte své webové stránky aktualizované a pravidelně doplňované čerstvým obsahem.
• Využívejte sociální sítě, abyste svou firmu udrželi v povědomí zákazníků.

Jak SEO zapadá do vaší marketingové strategie

Optimalizace pro vyhledávače neboli SEO není o tom, abyste své webové stránky napěchovali klíčovými slovy. Jde o to, abyste se etablovali jako důvěryhodný web ve svém oboru a pomohli lidem najít vaše stránky prostřednictvím vyhledávačů. K tomuto cíli přispívají kromě klíčových slov a zpětných odkazů i všechny vaše ostatní nástroje digitálního marketingu.

Vaše webové stránky by měly navazovat na ostatní materiály, které užíváte pro budování značky vaší společnosti. Pokud máte například brožury, které používáte k propagaci své firmy, použijte stejný tón a klíčová slova i na svých webových stránkách.

Zajistěte, aby se potenciální zákazníci na vašich webových stránkách jasně dozvěděli o tom, co děláte, jak můžete vyřešit jejich problémy a jaké jsou vaše konkurenční výhody.

Aktivita na sociálních sítích také zvyšuje vaše hodnocení ve vyhledávačích. Pravidelné zveřejňování příspěvků zviditelňuje vaši společnost, zvyšuje povědomí o vaší značce a pomáhá budovat vaši autoritu jako uznávaného odborníka v oboru. Při zveřejňování příspěvků na sociálních sítích se zaměřte na blogové příspěvky a obsah, který je pro vaše návštěvníky poutavý a užitečný.

Jak zabudovat SEO do webových stránek logistické a přepravní firmy

Vaše webové stránky by měly být snadno ovladatelné a každá sekce by měla obsahovat přehledné informace. Používejte nadpisy, které přímo odpovídají tomu, co se na stránce nachází.

Nepřeplňujte bezdůvodně celý web klíčovými slovy. Slova by měla být v textu umístěna přirozeně a přispívat k obsahu stránky. Díky kvalitě obsahu se vaše webové stránky budou jevit vyhledávačům jako mnohem relevantnější. Pokud používáte nástroj pro tvorbu webových stránek se šablonami, které obsahují "lorem ipsum" nebo jiný typ "fiktivního" textu jako výplň, odstraňte tyto stránky ještě před zveřejněním webu. Provozování nehotových stránek se zástupným textem může snížit vaši výkonnost ve vyhledávačích.

Průzkum klíčových slov

Nejlepším způsobem, jak optimalizovat své webové stránky, je jejich přizpůsobení klíčovým slovům a frázím, které budou vaši zákazníci používat, aby vás ve vyhledávačích našli. Předem provedený průzkum klíčových slov vám pomůže přizpůsobit obsah webu tak, aby se v něm tato klíčová slova a fráze přirozeně vyskytovaly.

Pokud se například vaše přepravní společnost specializuje hlavně na pozemní přepravu nadměrných nákladů, budou potenciální zákazníci používat fráze jako "přeprava těžkých nákladů" nebo "přeprava nadrozměrných nákladů" a podobně.

Úspěšnou optimalizaci pro vyhledávače začnete tím, že si vytvoříte seznam potenciálních klíčových slov, která by lidé mohli použít k nalezení vaší firmy. Při hledání klíčových slov začněte od svého podnikání a obchodního plánu. Další nápady získáte:

• Pomocí funkce automatického dokončování ve vyhledávání Google.
• Procházením seznamu souvisejících vyhledávání.
• Prohlížením webových stránek vašich konkurentů a zaznamenáváním klíčových slov na různých stránkách.
• Použitím SEO nástroje, který tyto činnosti dělá automaticky.

Poté, co vytvoříte seznam klíčových slov, začněte je používat k přizpůsobení obsahu své stránky. Můžete být kreativní, ale neměli byste zapomínat, že text píšete v prvé řadě pro zákazníka, měl by proto být poutavý, zajímavý a přinášet hodnotné informace. Sdělte vašim potenciálním zákazníkům  co děláte, a proč jste ve svém oboru jedineční.

Ke zlepšení SEO můžete použít také meta titulky a popisy. Jde o texty, které se nacházejí ve zdrojovém kódu vaší stránky v tazích title a description. Tento text se poté zobrazuje ve výsledcích vyhledávání jako nadpis a popis vašeho webu. Jeho cílem je zaujmout pozornost uživatele a přesvědčit jej ke kliknutí na vaši stránku.

Využití obsahového marketingu pro optimalizaci stránek

Vytváření vysoce kvalitního obsahu ukazuje vyhledávačům, že váš web je živý a aktuální, což z něj dělá spolehlivý výsledek v Googlu a dalších vyhledávačích. Pravidelné zveřejňování poutavých článků na blogu tak pomáhá udržet váš web na vyšších pozicích ve výsledcích vyhledávačů. Psaní příspěvků na blog také zvyšuje počet klíčových slov na vašem webu a zároveň udržuje jeho kvalitu.

Zdá se to jednoduché, ale pravidelné zveřejňování příspěvků na blogu a na sociálních sítích vám může zabrat spoustu času. Navíc byste neměli zveřejňovat obsah pouze proto, aby tam nějaký byl. Nikdo, není zvědavý na nic neříkající články, které nepřináší nic nového a je na nich na první pohled vidět, že byly napsány jen proto, aby bylo kam umístit klíčová slova. Váš obsah by měl proto být relevantní pro současné i potenciální zákazníky. Příspěvky na blogu by měly být promyšlené, poutavé a informativní.

Pravidelně připravujte a zveřejňujte příspěvky na svém blogu a na sociálních sítích, abyste zvýšili svou odbornou autoritu a důvěryhodnost.

I když vymýšlení nových témat pro pravidelné příspěvky může být náročné, zejména pokud to musíte dělat vedle řízení firmy, můžete si to usnadnit tím, že si na začátku každého čtvrtletí vyhradíte nějaký čas na vytvoření publikační strategie, kde určíte, kdy a na jaká témata budete publikovat obsah.

Nápady na témata získáte nejlépe tak, že si promluvíte se svými současnými zákazníky, zjistíte, s jakými typy problémů se potýkají, a identifikujete často kladené otázky nebo témata, která se často objevují. Na jejich základě můžete navrhnout příspěvky na blog, které vašim zákazníkům pomohou tyto problémy řešit. Můžete také číst odborné časopisy a jiné blogy, které vám pomohou vymyslet témata, která popíšou vaše podnikání z různých úhlů pohledu.

Vybudovat SEO strategii se může zpočátku zdát jako velmi náročný úkol, ale je to námaha, která se jednoznačně vyplatí. Efektivní využití SEO pomůže lidem najít vaši stránku právě tehdy, když ji budou potřebovat. Dbejte na to, abyste na svých webových stránkách jasně informovali své potenciální zákazníky o tom, co děláte, jak můžete vyřešit jejich problémy, a o výhodách, které nabízíte oproti vaší konkurenci. Pravidelně připravujte a zveřejňujte příspěvky na blogu a na sociálních sítích, abyste zvýšili svou odbornou autoritu a důvěryhodnost. Pokud budete dělat všechny tyto věci správně, budou vaše stránky stoupat na přední místa ve vyhledávání a přivádět vám nové zákazníky.

Zdroj: marketingland.com, facebook.com, cpcstrategy.com
Autor: Vlastimil Malík
Foto zdroj: pixabay.com

Více článků z blogu

Co obnáší technický SEO audit?

Vyhledávače jsou stále lepší v rozpoznávání a porovnávání záměrů vyhledávajících uživatelů. Právě proto velkou část optimalizace pro vyhledávače (SEO) tvoří psaní skvělého obsahu, který odpovídá záměru vyhledávání pro konkrétní výrazy.
Přečíst článek

Používáme tyto nástroje

WordPress
PrestaShop
WooCommerce
Shoptet
Upgates
FastCentrik
GA4
Google Merchant
Google Tag Manager
Collabim
Marketing Miner
ahrefs
Ecomail
Mailchimp