SEO novinky
Které z novinek ve světě SEO a online marketingu byste si během dubna 2022 neměli nechat v žádném případě uniknout?

Které z novinek ve světě SEO a online marketingu byste si během dubna 2022 neměli nechat v žádném případě uniknout?

Universal Analytics od Googlu končí v červnu 2023

Od července 2023 bude Google podporovat už jen novější měření Google Analytics 4. Uživatelé Universal Analytics po konci této služby naštěstí o svá dosud zaznamenaná data nepřijdou, nová ale už nepůjde sbírat.

Google aktualizuje vyhledávání recenzí produktů

Google aktualizoval algoritmus hodnocení recenzí produktů ve snaze podpořit podrobnější přehledy ve výsledcích vyhledávání. I přesto že je tato změna platná zatím jen pro weby v angličtině, brzy bude dostupná i v jiných jazycích včetně češtiny. Proto si zkontrolujte obsah recenzí co nejdříve.

Instagram spouští chronologický feed pro všechny

Na Instagramu máte nyní na výběr teď máte dvě nové možnosti zobrazení hlavního kanálu příspěvku: Oblíbené a Sledované. Obě tyto možnosti se zobrazují v chronologickém pořadí tak, jak je lidé nebo stránky zveřejňují. Tato forma zobrazení je podobná té, kterou Instagram nabízel do roku 2016.

Google používá umělou inteligenci k aktualizaci obchodních informací

Pomocí umělé inteligence a obrazového materiálu může nyní Google automaticky aktualizovat důležité informace o firmách na základě informací z Map Google. Google předpokládá, že tato technologie mu během příštích šesti měsíců pomůže aktualizovat hodiny více než 20 milionů podniků po celém světě.

Covid způsobil změny ve sportovním marketingu

Pandemie covidu dramaticky změnila sportovní marketing - fanoušci, kluby, sportovci i organizátoři se přesunuli do online prostředí a pravděpodobně už v něm zůstanou. Má totiž spoustu nesporných výhod.

E-shopové řešení od Shoptet oznamuje novou lištu pro podporu Ukrajiny

Jednoduchá vizuální lišta v barvách Ukrajiny se zobrazí pod patičkou vašeho webu a bude návštěvníky webu směrovat na stránky stojimezaukrajinou.cz, kde mohou na rozcestníku vybrat z možností, jak pomáhat lidem zasaženým válkou.

Více článků z blogu

Používáme tyto nástroje

WordPress
PrestaShop
WooCommerce
Shoptet
Upgates
FastCentrik
GA4
Google Merchant
Google Tag Manager
Collabim
Marketing Miner
ahrefs
Ecomail
Mailchimp